Mouku, cukr a rozsekané máslo rukama promneme. Potom přidáme žloutek a vanilkový cukr a rychle zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladnu asi 30 minut odpočinout.
Ostružiny opereme a necháme okapat. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Promícháme, přidáme cukr, škrobovou moučku a skořici a ještě jednou promícháme.
Odpočinuté těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na placku o něco větší, než mám formu. Formu lehce vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Placku do ní pomocí utěrky přeneseme a dobře ji přitiskneme nejen na dno, ale i na okraje formy. Přebytečné těsto odkrojíme, uděláme z něj bochánek, znovu rozválíme, přidáme na dno formy a znovu dobře přitiskneme. Takto připravený korpus upečeme zprudka v předehřáté troubě. Po vyjmutí hotového korpusu troubu ztlumíme asi na 150 stupňů.
Z bílků si ušleháme sníh a do hotového sněhu zašleháme cukr.
Upečený korpus potřeme rybízovou zavařeninou, naplníme ostružinovou směsí a povrch potřeme sněhem z bílků. Koláč vrátíme zpět do trouby a dopékáme nebo spíše sušíme, až sníh na povrchu zezlátne.