Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Řezy se zakysanou smetanou
(Maj)
recept číslo: 1643
rekysa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
6 vajec
1 vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva

Náplň:
2-3 kelímky kysané smetany
1 šlehačka

Poleva:
2 balíčky jahodového pudinku
8 lžiček cukru
750 ml vody
1 lžíce citr.šťávy

 

Postup

Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.

Náplň: vyšlehanou šlehačku smícháme se zakysanou smetanou, natřeme na vychladlý upečený plát a dáme do ledničky.

Na polevu svaříme vodu a pudinky, přidáme cukr, popř. trošku citrónové šťávy a nalijeme na moučník. Pěkně urovnáme a necháme ztuhnout. Krájíme na řezy.
Poznámka: Na fotografii je jiná varianta tohoto moučníku - bez jahodové polevy. Povrch tvořený náplní ze zakysan smetany a šlehačky je posypán Grankem a řezy jsou ozdobeny půlkou kuličky hroznového vína.

Názory čtenárů

Výborný zákusek, ale bez té polevy
Jája dne 7.10.2012 22:15:02
paráda ženy,ůplná slast!!!!!
petra dne 31.12.2009 16:54:15
Já to jdu skusit jen mě zajímá jak je možné že v těstu není kromě vajec nic tekutého.Tet jsem zamíchala těsto a nevím jak do toho dostanu ty bílky!No dám vědět:)
petra dne 31.12.2009 15:34:03
Zrovna vymýšlím, co upécí na můj svátek a narazila jsem na tyto stránky, určitě to vyzkouším, už teď se mi sbíhají sliny. Vlaďka dne 5.1.2009
Vlaďka dne 5.1.2009 21:45:54
Dělám už dlouho,je dobrý.
janatka dne 26.9.2008 22:49:46
Znám tento moučník s menší obměnou. Namaže se tenoulinká vrstva marmelády (rozmíchávám ji s trochou rumu) a na ni pokládám kompotovaný ananas. Místo jahodové polevy využívám šťávu z kompotu a svařím dva vanilkové pudinky. Dle potřeby doplnit vodou, či citronovou šťávou s cukrem.
Chayla dne 22.7.2008 17:20:37
Tento moučník je naprosto super druhý den po něm nezůstal sni drobeček. Jen jsem nedávala tu jahodovou polevu.
Jenny dne 12.6.2008 11:10:58
Řezy jsem dělala již několikrát, a vždy byl úspěch
ivanah dne 5.5.2008 16:59:35
Výborný moučník, já jsem nedávala jahodovou polevu, ale posypala jsem to grankem.Všem nám moc chutnal.
Romana dne 4.4.2007
Upekla jsem na rodinnou oslavu, ale do zakysanky jsem přidala kakao a bylo to také moc dobré. Ladilo to oku světlé těsto a tmavý krém. A všem chutnalo.Dávám bodíky.
Jana H. dne 11.3.2007
Je to bezesporu dobrota, ale když se podíváte na 15nej, tak tam najdete 12 moučníků, 3x vepřové maso a žádnou zeleninu. UFF - pak nemají být Češi tlouštíci
Olina v 25.2.2007 dne 25.2.2007
Dělala jsem na narozeniny syna a byla jsem pochválená, je to opravdu dobrota. Dík.
mamča dne 30.1.2007
Děkuji za další opravdu užasný recept
Stánik dne 11.8.2006
Děkuji Reni za odpověď, zítra udělám, mňam
Kajka dne 22.7.2006
Ta jahodová poleva se opravdu nalije teplá na vychlazený krém z lednice,jinak by to nebylo pěkně hladké a špatně by se to roztíralo.Polevu nechám jen mírně prochladnout a pak po tenkém pramínku nalívám na moučník.Poleva ihned tuhne pod rukama,pak se celý moučník dá znovu do lednice.Vynikající obzvlášť v těchto parných dnech.
Reni dne 21.7.2006
Jak to tady čtu, tak Vám musí poradit co s jahodovou polevou asi ¨"Reni", v mém receptu není uvedena.
Maj.19.7.06 dne 20.7.2006

Chtěla bych vyzkoušet,ale není ,i jasný ten postup. Prosím o radu. Ta jahodová poleva se naleje horka na ten vychlazený šlehačkový krém z lednice? Děkuji moc za odpověď.
Kaj dne 2.7.2006
OHROMNÉ!!!!!!!!!!!!!!!ŘADÍME MEZI STÁLICE NAŠÍ KUCHYNĚ A TO VAŘÍME PRO 150 LIDIČEK DENNĚ, VŠICHNI BYLI NADŠENÍ.
kuchařky z družstva dne 17.5.2006
Je to dobrota, jejíž návod vypadá složitě, ale v e skutečnosti to tak vůbec není. Když jsem si s tím poradila i já, tak to zvládne každý. Odměnou vám bude super lehoučká chuť této vynikající "buchty".
Květuška Světluška dne 19.4.2006
Chutnalo to jako kdysi v cukrárně zákusek s názvem "svěženka", teď už se asi ani nedělá, prostě svěží a lahodná chuť. Peču tento týden na velikonoce znovu.
Mirka dne 11.4.2006
Je to dobrý lehký moučník,málo sladký,osvěžující,doporučuji rozhodně ho polít jahodovou polevou,dále použít 3 zakysané smetany a nechat ho vychladit v lednici.
Reni dne 4.4.2006
Dobrota veliká, lehké a svěží pohoštění. Dávám bod.
Kajda dne 27.1.2006
Výborné!!!!Boduji.
Lidka dne 19.10.2005
Včera upečeno, dnes nezbyl ani drobek, vřele doporučuji.
panda dne 20.9.2005
Zrovna se mi to hodí k upečení na narozeniny!
Martina dne 26.8.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".