Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Buchta rychlovka
(Maj)
recept číslo: 1634
buchryc.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

100 g Hery
2 vejce
150 g cukru
50 g kakaa
500 ml mléka
350 g polohr. mouky
1 prášek do pečiva
hrstka kokosu
 

Postup

Tuk rozpustíme a necháme zchladnout. Vše smícháme, nalejeme do vymazané a vysypané formy nebo na plech a upečeme.

Názory čtenárů

Častou chybou je, že se prášek do pečení zapomene předem rozmíchat do mouky. Pak také teplota rozpuštěného máslo, mělo by mít zhruba pokojovou teplotu. A pak už jen trouba - možná mírně přidat teplotu.
Česká hospodyňka dne 8.11.2010 08:01:13
Nevim,co jsem udelala spatne pecu dost casto ale tohle testo se bohuzel srazilo!Kolac jsem pekla na 175°C 30 min.
Tereza dne 7.11.2010 18:32:51
Nám tahle buchta nevíc chutná s čokoládovou polevou a posypaná kokosem, je to výborné. Taky je dobrá varianta s marmeládou a na ni polevu.
Iveta dne 7.6.2009 12:19:46
Buchta je dobrá,opravdu hned hotová a ze surovin, které jsou snad téměř vždy po ruce.Zužitkovala jsem do ní asi 1/2 sáčku vanilkového pudingu, který jsem též vmíchala do těsta.Upečená v mžiku, horkovzduchem snad za 10-15 minut,vylitá na pekáč s vyšším okrajem. Šikovný recept do všedního dne, ale určitě i ve svátek.
Eva dne 12.5.2008 17:06:57
Moc dobrá,doporučuji Romča dne 28.3 2008
Romana dne 28.3.2008 12:57:25
Já ze zkušenosti musím říct, že snad vše peču z hladké mouky a vždy s úspěchem a když už snad n ení zbytí, tak namíchám půl na půl hrubou s hladkou místo polohrubé.
Maj dne 13.11.2006
Obecně je lepší použít polohroubou, ale když ji nemáme, lze hladkou zkusit. Možná se budou muset trochu změnit množství použitých surovin, aby se dosáhlo dobrého výsledku. Rozhodně však doporučuji hladkou mouku před použitím prosít. Krásně se tím nakypří a to také kvalitu moučníku ovlivní.
Česká hospodyňka dne 29.10.2006
Zkusene kucharky prosim poradte. Je mozne pouzivat misto polohrebe mouky hladkou? Jake pak bude testo? Bydlim v USA a polhr. mouka se tu neda koupit. Mozna neco jako hruba mouka, ale prodava se v malem mnozstvi a je draha. (Coz je docela nevyhodne, kdyz chci pect kazdy vikend.)Pak se tu jeste da sehnat krupice, ale ta asi na peceni nebude to prave.
Marci dne 28.10.2006
Proism vas jak dlouho se ma buchta peci? Napidte mi mail, dekuji. Mnauc@centrum.cz
Mnauc dne 27.10.2006
Tyhle řezy děláme taky, jen tomu říkáme Hop do trouby, je to výstižné:-) Nemám ráda suché buchty, ale tuhle dělám ráda, je krásně vláčná. A pokud se nesní hned a trochu se vysuší dáme si na ni marmeládu, nejlépe rybízovou, pro kyselost a trochu smetany. Ňamka:-)
Pája dne 13.9.2006
Já jsem ji nechala jen chvíli z lednice venku a pak vše už tradičním způsobem, hera, vejce, cukr....
Jitula dne 4.8.2006
Mám dotaz: ta Hera má být rozpuštěná, nebo se tře s cukrem atd.?
Andrea dne 31.7.2006
Jojo, tohle je rychlovka a je to dobrotka.
Pavla dne 20.7.2006
S tím srnčím hřbetem je to dobrý nápad a můžu to pak slepovat krémem a udělat "metrovku". Už jsem buchtu vyzkoušela je super. Dávám bodíky.
Jitula dne 12.5.2006
Pekla jsem ve dvou srnčích hřbetech, krásně se napekla, vyklopila polila jeden tmavou a druhý bílou čokoládovou polevou, posypala mandličkami a teď už jen mazanec a velikonoce můžou přijít.Dávám bodíky za tuto dobrou rychlovku.
Karena dne 12.4.2006
Maj. - Netuším, nejspíš jsme udělali výrobní chybu :-(((
Bybyla dne 28.2.2006
Michaela:
dobrý nápad, taky jsem to podle Vás vyzkoušela a natřela marmeládou sice na povrchu a polila čokoládovou polevou, byly z toho moc dobré ovocnočokoládové řezy. Vždycky se dá něco vylepšit.
Maj dne 23.2.2006
Dost dobrá, prokrojila jsem ji a natřela pikantní marmeládou z rybízu a polila čokoládou a vznikl, dle mého muže "skorosachr". Jen škoda, že nic nezbylo.
Michaela dne 30.1.2006

Také jsem vyzkoušela a je moc dobrá
Martina dne 27.1.2006
Bybyle

nevím, proč Vám nechutnalo, ale proti gustu....
Maj.23.01. dne 24.1.2006
Tak my jsme vyzkoušeli a nedopadlo to dobře :( Půlku jsme vyhodili. Nechutnalo nám :(
Bybyla dne 26.11.2005
Hmmm, tohle si nenechám ujít a vyzkouším
Lidka dne 23.11.2005
Vše podle receptu a podařilo se skvěle!
Jarka dne 17.10.2005
Rychlovka každým coulem jak na pečení, tak na snědení....
Pavla dne 5.10.2005
Moc dobré, mléko jsem dala podle receptu a vše se podařilo opravdu skvělě
Martinka dne 13.9.2005
1/2 l mléka je akorád na tenhle recept, vždy se podaří, máte-li však pochybnosti, dejte méně, ale není to nutné...
maj 23.08.05 dne 23.8.2005
A není 1/2 l mléka na 35 dkg mouky nějak moc?
Hanka dne 21.8.2005
Tak tohle je skutečně rychlovka a taky tak rychle, jak byla upečená, byla spapkaná. Doporučuji!
Jiťa dne 12.8.2005
Dobrá, vláčná buchta ke kávě či čaji, opravdu rychlovka.Jen jsem přidala víc kokosu, máme ho rádi.
Terka dne 5.8.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".