Kotlety opláchneme, osušíme a částečně oddělíme od kosti. Česnek oloupeme, prolisujeme, přidáme jemně nastrouhanou cibuli, pár kapek worcesteru omáčky, sůl a med. Promícháme a tuto směs důkladně vetřeme po obou stranách do kotlet. Kotlety naskládáme do misky, pokapeme olejem a necháme nejméně 12 hodin odležet v chladnu.
Před tepelnou úpravou kotlet si nejdříve připravíme smícháním všech uvedených ingrediencí griládu – pikantní směs, kterou budeme podávat k masu.
Na dobré pánvi (nejlépe litinové) si rozpálíme olej, vložíme kotlety a rychle opékáme. Po 4 minutách je otočíme a dopečeme i po druhé straně. Podáváme s čerstvým chlebem a s připravenou griládou.
Poznámka:
Moji muži milují hranolky, a tak jsem přílohu přizpůsobila jim. A navíc k tomu i salát z čerstvé zeleniny (ledový salát, paprika, rajčata, plátky žampionů, sůl, mletý pepř, olivový olej, cukr, citrón).