Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bublanina s mřížkou
(vde)
recept číslo: 1607
bubmri.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vejce
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
125 ml oleje
125 ml vody
1 lžíce citrónové šťávy
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
čokoládový toping
ovoce
 

Postup

Žloutky, cukr, vanilkový cukr a olej ušleháme. Přilijeme vlahou vodu a citrónovou šťávu, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce přimícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou, povrch poklademe rovnoměrně ovocem. Mřížky nastříkáme čokoládovým topingem (nebo můžeme použít rozpuštěnou čokoládu na vaření). Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C. Toto těsto na bublaninu je poměrně suché, takže se hodí kombinovat ho s vlhčími druhy ovoce (jahody, višně, hodně vyzrálé broskve apod.)

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".