Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Drobečkový dort
(vde)
recept číslo: 1557
drodo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

180 g dětských piškotů
150 g másla
130 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 žloutky
150 g mletých ořechů
500 g zakysané smetany
7 kiwi
1 ztužovač šlehačky
poloviny ořechů na ozdobení
 

Postup

Nejdříve si odvážíme máslo, rozkrájíme ho na plátky a v misce, kde budeme připravovat náplň, ho necháme změknout. Dětské piškoty vložíme do většího mikrotenového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Připravíme si dortovou formu, vyložíme ji jemnou potravinářskou fólií na dne i po stranách a na dno formy rozprostřeme polovinu drobečků.
V misce třeme máslo do pěny, postupně přidáváme cukr (lžíci si necháme stranou do zakysané smetany, kterou budeme dort zdobit), žloutky, mleté ořechy a zakysanou smetanu. Nakonec do směsi vmícháme na malé kostičky rozkrájená 4 kiwi. Tuto směs rozetřeme na drobečky na dně dortové formy, urovnáme a nakonec navršíme druhou polovinu drobečků. Dobře udusáme a dortovou formu s náplní uložíme do ledničky na poličku, kde je nechladněji. Necháme přes noc proležet (je to důležité, protože náplň z kysané smetany by měla provlhčit drobečky a vytvořit tak korpus).
Druhý den si připravíme poloviny ořechů na ozdobení okraje dortu, ušleháme zakysanou smetanu se lžící moučkového cukru a ztužovačem šlehačky a oloupeme si kiwi a nakrájíme ho na tenké plátky. Vychlazený a proležený korpus vyjmeme opatrně z dortové formy, odstraníme fólii a dáme ho na rovný talíř nebo dortový tác. Je to nejrizikovější operace, vyžaduje to trochu více zručnosti. Na strany dortu přitiskneme půlku ořechů, celý povrch pokladem plátky kiwi a dozdobíme našlehanou zakysanou smetanou. Ihned podáváme.
Poznámka:
Dort je lehký, jemný a osvěžující. Místo kiwi můžeme použít i jahody.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".