Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tvarohová piškotka
(vde)
recept číslo: 1525
piska.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

Těsto:
280 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
150 g Hery
80 g moučkového cukru
1 vejce

Náplň:
2 tvarohy
350 ml mléka
100 g kulatých piškotů
1 vanilkový pudink
150 g moučkového cukru

ovoce (i zmražené) na posypání
tuk na vytření formy
 

Postup

Mouku rozmícháme s práškem do pečiva, přidáme změklou, na kousky nakrájenou Heru, vejce a moučkový cukr. Těsto rukama zpracujeme až je hladké. Na pomoučeném vále ho vyválíme na placku velikosti plechu na pečení. Pečeme buď na menším plechu nebo ve větší kulaté formě. Formu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těstem vyložíme dno formy a část okrajů.
Náplň si připravíme smícháním tvarohu, mléka, pudinku a moučkového cukru. Do této poměrně řídké směsi přidáme rozdrcené kulaté piškoty (proto buchta piškotka). Tvarohovou směs nalijeme na těsto, rovnoměrně rozetřeme a poklademe ovocem. Pokud používáme zmražené ovoce, nesmí se rozmrazovat! Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů C.
Poznámka:
Moučník je nejlepší ještě vlahý. Necukrujeme, sladký je dost. Možná obměna – místo ovoce lze použít rozinky namočené v rumu a kousky vlašských ořechů.

Názory čtenárů

Tento recept jsem udělala, ale.... Je tam strašně moc cukru, dala jsem tam dohromady ani ne polovinu cukru co tam je napsaný a i tak je to strašně moc sladké. Pokud bych ho dělala příště, tak bych tam raději nedávala téměř nic. Protože je to až příšerně nechutně sladké.
Martina dne 2.3.2008
Včera jsem si piškotku upekla k svátku. A musím říct, že se po ní jen zaprášilo. Piškoty jsem jen rozčtvrtila.
Dra. dne 19.7.2006
Recept jsm si vytiskla a protože mám v lednici zrovinka dva tvarohy, hnedle odpoledne vyzkouším, zrovna se to hodí, rodina měla včera chuť na nějaký dobrý koláč, tak ho budou mít až dnes. Snad se vše povede, na obrázku to vypadá úplně skvostně.
Maj dne 11.4.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".