Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Brynzové placky
(kni)
recept číslo: 1512
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 až 1000 g brambor
200 g brynzy
1 zakysaná smetana
hladká mouka
1 vejce
olej
sůl
mletý pepř
pažitka
 

Postup

Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle jako na bramboráky. Přidáme celé vejce, pepř a sůl, vmícháme asi 3 lžíce hladké mouky a nakrájenou pažitku. Brynzu rozdrobíme a smícháme ji se zakysanou smetanou. Z bramborového těsta pečeme na pánvi menší a mírně silnější placky než bramboráky. Jakmile je obrátíme, potřeme horní opečenou stranu smetanou s brynzou a necháme dosmažit. Podáváme teplé.
Poznámka: Kdo má rád česnek, může ho prolisovat a přidat ke směsi smetany a brynzy.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".