Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Labužnické fazole
(cas)
recept číslo: 1505
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu (400 g)
2 lžíce oleje
1 cibule
1 paprika
1 konzerva loupaných rajčat
2 lžíce kečupu
5 stroužků česneku
zelená petrželka
sůl
pepř
10 plátků anglické slaniny
tuk na vymazání zapékací mísy
 

Postup

Fazole zcedíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z papriky odstraníme jádřinec a nakrájíme ji na nudličky. Rajčata z konzervy nasekáme nahrubo. Když máme připravené všechny suroviny, rozpálíme si olej na pánvi, zpěníme na něm cibuli a přidáme pokrájenou papriku a rajčata, kečup. Krátce podusíme a vmícháme fazole. Směs osolíme a opepříme a odstavíme ze zdroje tepla.
Zapékací misku vytřeme tukem. Nadrobno nakrájenou zelenou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme plátky anglické slaniny. Plátky přeložené na polovinu poklademe na dno zapékací misky a na ně navršíme směs s fazolemi. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 190 stupňů C a zapékáme po dobu asi 20 až 25 minut.
Podáváme s chlebem nebo pečivem, doplníme zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
Poznámka:
Jednoduchý, cenově dostupný pokrm a navíc další způsob jak připravit stále málo používané luštěniny.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".