Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Houbová omáčka s těstovinami
(cas)
recept číslo: 1503
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g těstovin
400 g rajčat
1 lilek (baklažán)
1 stroužek česneku
50 g strouhaného sýra
100 g žampionů
2 nožičky tenkých párků
10 g másla
špetka šalvěje
50 g mouky
sůl
mletý pepř
olej
 

Postup

Žampiony nebo jiné oblíbené sezónní houby očistíme, opláchneme a nahrubo nakrájíme. Vložíme je asi na 30 minut do nádoby s teplou vodou a necháme odležet. Lilek oloupeme a nakrájíme na kostičky, posolíme ho a také necháme odležet, dokud nepustí šťávu. Poté kostičky opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej, lilek na něm osmažíme a dáme stranou. Na stejné pánvi osmahneme nakrájené párky a nakrájené houby a také dáme stranou. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata nařízneme do křížku, sloupneme slupku a dužinu jemně nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm česnek, přidáme nasekanou dužinu z rajčat, osolíme a opepříme a dusíme asi 15 minut na mírném plameni. Poté do směsi přidáme opečené párky a houby, vše promícháme a omáčkou polijeme uvařené těstoviny. Povrch posypeme kostičkami opečeného baklažánu a nastrouhaným sýrem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".