Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Brynzové tašky
(cas)
recept číslo: 1501
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
200 ml vlažné vody
½ lžičky cukru
1 ½ lžičky sušeného droždí
nebo 25 g čerstvého droždí
350 g hladké mouky
½ lžičky soli
15 g másla

Náplň:
1 lžíce oleje
1 cibule
1 červená paprika
1 stroužek česneku
1 lžíce sekané bazalky
350 g brokolice
2 lžíce vody
200 g brynzy
1 vejce
mletý černý pepř
 

Postup

Nejdříve si připravíme kvásek – droždí rozdrobíme do vlahé vody se lžičkou cukru a necháme vykynout. Kvásek přilijeme do mouky se solí a s kouskem měkkého másla a vařečkou vymícháme těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme ho v teplé místnosti vykynout.
Mezitím se věnujeme přípravě náplně. Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a necháme okapat. Česnek a cibuli jemně nakrájíme, pokrájíme i papriku, nasekáme bazalku a brokolici rozdělíme na menší růžičky. Na pánvi rozehřejeme olej, na něm osmahneme cibuli, česnek a nakrájenou papriku. Přidáme bazalku a růžičky brokolice, pokapeme vodou, přikryjeme poklicí a asi 5 minut dusíme. Potom odstavíme ze zdroje tepla, opepříme a vmícháme rozdrobenou brynzu a vejce. Pánev znovu zakryjeme a směs necháme odstát.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, z každé části vytvoříme bochánek a ten rozválíme na kulatou placku. Vždy na půlku placky navršíme nádivku, druhou půlku přes ni překlopíme a navlhčenými prsty stiskneme okraje pevně k sobě. Naplněné tašky přeneseme na plech na pečení a na povrchu potřeme vodou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C po dobu asi 15 až 20 minut.
Podáváme teplé jako lehkou zeleninovou (málo kalorickou) večeři.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".