Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Šťavnatá pomerančová bábovka
(kni)
recept číslo: 1498
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

350 g másla
350 g cukru
1 vanilkový cukr
6 vajec
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
300 g polohrubé mouky
50 g solamylu
2 rovné lžičky prášku do pečiva

250 ml pomerančové šťávy
3 lžíce citronové šťávy
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
100 g cukru
 

Postup

Nejdříve utřeme změklé máslo s cukrem a s vanilkovým cukrem, poté postupně přidáváme vejce jedno po druhém. Citronovou a pomerančovou kůru, prášek do pečiva a solamyl smícháme s moukou a po lžících vmícháme do máslové hmoty. Připravíme si větší bábovkovou formu, kterou si vymastíme a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme a bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 175 až 190 stupňů C. Pečeme asi hodinu.
Upečenou bábovku vyklopíme, formu vymyjeme a utřeme, bábovku vrátíme zpět a na několika místech propícháme špejlí. Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu s kůrou a s cukrem a polovinu tekutiny nalijeme na bábovku. Poté bábovku vyklopíme, opět propícháme z druhé strany a polijeme zbývající tekutinou. Bábovka má pro nás netradiční chuť.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".