Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jelení guláš
(vde)
recept číslo: 1473
jegul.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g jeleního masa (vhodného na guláš)
4 lžíce oleje
2 velké cibule
10 kuliček jalovce
2 bobkové listy
mletý pepř
sůl
500 ml červeného vína
1 lžíce instantní jíšky
½ lžičky tlučeného hřebíčku
1 lžíce kečupu
1 malá lžička mleté papriky

Na přílohu:
Chlupaté knedlíky v sáčku (4 porce)
300 g mrkve
1 lžíce másla na opečení
 

Postup

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. V kastrolu si rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli. Přidáme maso a za občasného zamíchání ho také orestujeme. Poté ho osolíme, přidáme rozdrcené jalovčinky, celé bobkové listy, mletý pepř. Promícháme, přelijeme vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme nejméně hodinu. Občas zkontrolujeme, v případě potřeby podlijeme. Ke konci dušení přidáme kečup a trochu papriky (není nutné, ale omáčka má pak lepší barvu), instatní jíšku a tlučený hřebíček.
Jako přílohu můžeme použít bramborové knedlíky – v našem případě chlupaté knedlíky. Ty připravíme dle návodu na obalu a necháme je vychladnout. Mrkev očistíme, nakrájíme nahrubo a povaříme v osolené vodě s malým kouskem másla asi 7 minut. Necháme také zchladnout. Těsně před servírováním guláše rozpálíme na pánvi asi lžíci másla a chlupaté knedlíky promíchané s mrkví na něm opečeme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".