Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ovocné řezy ze školky
(vde)
recept číslo: 1459
skolka.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6 vajec
250 g cukru krupice
200 ml oleje
150 ml mléka
kůra z jednoho citronu
350 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 jahodový pudink
1 kg zmraženého ovoce
 

Postup

Žloutky utřeme s obojím cukrem, přidáme olej, mléko, mouku promíchanou s práškem do pečiva a nastrouhanou pomerančovou kůru. Promícháme a nakonec ještě přidáme tuhý sníh ušlehaný ze 6 bílků. Lehce ho vmícháme do těsta a vše nalijeme na velký, vyšší a tukem vytřený a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozprostřeme. Vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů C a upečeme.
Zatím si rozmrazíme ovoce – můžeme použít vše, co najdeme v mrazáku – jahody, rybíz, borůvky, ale i pokrájené meruňky či broskve. Můžeme použít i kompotované ovoce, protože kromě ovoce tady hraje důležitou roli šťáva. Okapané ovoce rozložíme rovnoměrně na povrch moučníku, šťávu doplníme na 400 ml (už nesladíme, bývá většinou dost sladká). Do části ovocné šťávy vsypeme pudinkový prášek a rozmícháme ho. Druhou část ovocné šťávy zahříváme v kastrolku za občasného míchání až k bodu varu. Poté vlijeme šťávu s pudinkem a stále směsí mícháme až začne probublávat a zhoustne. Ještě horkou ji nalijeme na pokladené ovoce a rovnoměrně rozetřeme. Necháme v chladnu ztuhnout, krájíme na kostky a můžeme ozdobit kopečkem šlehané smetany.
Poznámky:
Je to dobrá varianta pro všechny, kteří z jakéhokoliv důvodu bojují s přípravou želatinových polev. Tato se povede vždy a její příprava je jednoduchá. Podle druhu ovoce si samozřejmě zvolíme i vhodný pudink – na trhu je jich dostatečný výběr a jsou celkem levné.

Názory čtenárů

no jako strašné!!!!!
košiková dne 28.11.2009 10:49:47
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".