Nejdříve si připravíme vývar ze slepičího bujonu. Zatímco se vaří voda, očistíme si mrkev a nastrouháme ji na delší nudličky. Mandle spaříme horkou vodou, po 10 minutách ji slijeme, mandle oloupeme a nakrájíme na kousky. Nastrouháme si citronovou kůru.
Kuřecí prsíčka opláchneme, osušíme (nejlépe papírovou utěrkou) a nakrájíme je na kousky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a 2 až tři minuty na něm restujeme pórek. Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme ho 3 až 4 minuty, dokud není po všech stránkách osmažené (změní barvu). Poté přidáme kousky mrkve a dále smažíme. Nakonec do pánve přilijeme část vývaru, promícháme, přidáme citronovou kůru, nasekané mandle, sójovou omáčku a citronovou šťávu a uvedeme do varu. Za občasného míchání vaříme dalších pět minut. Na závěr podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme ozdobit čerstvým jemně nakrájeným pórkem.
Poznámka:
Je to jemná polévka mírně nezvyklé chuti.