Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čokoládový dezert sestřenek Deboasnesový
(Ang)
recept číslo: 1407
debosa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g másla
400 g hořké čokolády
2 lžíce instantní kávy
130 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
9 vajec
(100 g sekaných ořechů nebo mletých mandlí)
(smetana ke šlehání na ozdobení)
 

Postup

Máslo nakrájíme na kousky, čokoládu nalámeme a rozpustíme je buď na mírném ohni, nebo v hrnečku vloženém do většího hrnce s vroucí vodou nebo v mikrovlnce. Máslo a čokoláda by se měly slít v jednolitou hmotu. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme asi 10 minut chladnout. Poté přidáme instantní kávu, cukr, mouku a případně sekané ořechy nebo mleté mandle. Nakonec vmícháme postupně žloutky jeden za druhým. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do připravené hmoty. Tu vlijeme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy. Vložíme do trouby si předehřáté na 150 stupňů C a pečeme asi 20 minut. Vnitřek moučníku by měl zůstat měkký. Před podáváním nakrájíme a můžeme ozdobit šlehanou smetanou.
Poznámky:
Proti původnímu receptu jsem pekla při 180 stupních C po dobu asi 30 minut. Ale mám dojem, že mi v poslední době trouba peče méně, než by měla. Přemýšlela jsem nad tím, zda přidat instatní kávu rozpuštěnou v troše horké vody nebo jen tak. Nakonec jsem zkusila jen tak a nějak se snad rozpustila ve směsi.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".