Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Meruňkový koláč s tvarohem
(cas)
recept číslo: 1390
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
2 žloutky
140 g másla
1 lžička kypřícího prášku
100 g marmelády
500 g meruněk
Náplň:
2 vaničky tučného tvarohu
150 g cukru krupice
2 vejce
1 balíček vanilínového cukru
10 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
Sníh:
2 bílky
120 g cukru krupice

 

Postup

Smícháme mouku, moučkový cukr a kypřící prášek, nakrájíme změklé máslo a všechno důkladně rukama promneme. Poté přidáme žloutky a vypracujeme hladké, lesklé těsto. Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme ho v chladnu asi hodinu odpočinout. Zatím si vypeckujeme meruňky a připravíme si tvarohovou náplň smícháním uvedených surovin.
Formu si lehce vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na pomoučeném vále rozválíme těsto do kruhové placky o průměru asi 32 cm, vložíme ho do koláčové formy o menším průměru, dobře přitiskneme a těsto přesahující okraj formy odkrojíme. Na dně formy těsto lehce propícháme párátkem. Troubu rozpálíme na 220 stupňů a těsto v ní předpečeme do zlatova.
Poté formu vyjmeme z trouby, těsto potřeme tence marmeládou a tvarohovou náplní a pokračujeme v pečení asi při 180 stupních C po dobu 15 minut.
Zatím si ušleháme tuhý sníh z bílků, cukr do něj sypeme po částech a šleháme, až sníh hodně zhoustne. Na povrch koláče položíme půlky meruněk řeznou stranou dolů, ozdobně postříkáme sněhem a dopečeme v málo vyhřáté troubě (asi 150 stupňů C).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".