Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králičí stehna na černém pivě
(cas)
recept číslo: 1387
krapiv.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 ks králičích stehen
150 ml černého piva
60 g anglické slaniny
120 g kořenové zeleniny
1 cibule
olej
5 zrnek černého pepře
2 zrna nového koření
1 bobkový list
1 citron
1 polévková lžíce octa
3 lžíce rajčatového protlaku
30 g krystalového cukru
20 g švestkových povidel
40 g hladké mouky
500 ml vody
50 g brusinkového kompotu (nebo džemu)
20 g másla
sůl

 

Postup

Cibuli i kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Králičí stehna opláchneme, osušíme, posolíme, prošpikujeme anglickou slaninou a po obou stranách prudce opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme je a uchováme v teple. Na témž oleji orestujeme pokrájenou zeleninu, přidáme rajčatový protlak, cukr, citron, všechno koření, švestková povidla, promícháme a znovu orestujeme. Poté zastříkneme octem, zalijeme tmavým pivem, v případě potřeby i trochou teplé vody a krátce povaříme. Vložíme opečená králičí stehna a pod pokličkou dusíme doměkka. V případě potřeby podléváme vodou.
Zatím si připravíme z másla a mouky světlou jíšku (nebo použijeme hotovou jíšku).
Měkké maso vyjmeme. Do šťávy přidáme jíšku rozmíchanou v několika lžících vody, rozšleháme metličkou, dosolíme a provaříme. Do omáčky přidáme polovinu připraveného brusinkového kompotu (zbytek si necháme na ozdobení).
Králičí stehno na talíři polijeme omáčkou a ozdobíme plátkem citronu s brusinkami. Jako příloha jsou vhodné houskové nebo špekové knedlíky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".