Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Paprikový salát s bílou fazolí
(cas)
recept číslo: 1372
fazosa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g různobarevných paprik
1 konzerva sterilovaných bílých fazolí
200 g kabanosu
1 hlávkový salát (nebo salát dubáček)
sůl
pepř
špetka cukru
3 lžíce ovocného octa
1 cibule
l stroužek česneku
2 lžíce nasekané bazalky (nebo směsi jiných čerstvých bylinek)
6 lžic olivového oleje
 

Postup

Fazole z konzervy slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Z paprik odstraníme jádřince, opláchneme je, pokrájíme je na kostičky. Kabanos oloupeme a nakrájíme. Papriky i kabanos přidáme k fazolím a promícháme. Posypeme nasekanou bazalkou a na kostičky nakrájenou cibulí.
Salát rozdělíme na listy, propláchneme je v mírně odražené vodě a necháme je okapat. Poté je roztrháme a rozložíme na dno salátové mísy.
Z olivového oleje, prolisovaného česneku, octa, soli, pepře a špetky cukru vyšleháme zálivku, zalijeme jí fazolový salát a dobře promícháme. Tuto směs navršíme na rozprostřený salát a podáváme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".