Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Piškotová buchta s pudinkem
(mun)
recept číslo: 1367
pudibu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Piškot:
5 žloutků
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
100 ml studené vody
sníh z 5-ti bílků
3 lžíce kakaa

Pudink:
800 ml mléka
2 vanilkové pudinky
3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr

Smetana:
700 g zakysané smetany s cukrem
 

Postup

Nejdříve si připravíme pudink (postupujeme podle návodu na obalu) a dáme ho trochu zchladnout.
Piškotové těsto připravujeme standardním způsobem. Zvlášť ušleháme žloutky s cukrem a také zvlášť si ušleháme tuhý sníh z bílků. Poté promícháme žloutkovou směs s ostatními surovinami na piškot a nakonec lehce zamícháme tuhý sníh. Asi 3/4 těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do zbylého těsta přidáme kakao, promícháme a nalijeme cikcak na těsto světlé. Ještě na syrové těsto dáváme po lžících vlahý pudink - opět cik cak - jak to vyjde. Poté vše dáme upéct.
Poté ještě na teplou buchtu rozetřeme zakysanou smetamu a povrch posypeme kakaem. Vše necháme pořádně ztuhnout v ledničce a můžeme nakrájet a podávat.

Názory čtenárů

Tento recept dobře znám, dělám podle jiného receptu https://www.pomodo.cz/recepty/buchta-s-pudinkem ale mohu doporučit, povedlo se s drobnými úpravami :)
Janica dne 11.6.2018 00:38:04
Ještě jsem zapomněla dodat tu zakysanku bez cukru! a skořici samotnou. Buchta je pak krásně sladko nakyslá. Fakt výborná.
Aya dne 16.8.2015 16:46:20
V naší rodině tuhle buchtu děláme cca 20 let. Patří mezi naši nejoblíbenější buchtu, jen do těsta dáváme hladkou mouku a cukr krupici, na pudink celý litr mléka a 5 lžic cukru (bez vanilkového) a vléváme ještě vařící do buchty cik cak a posypeme hustě skořicí. Pečeme na 160st. cca 20-25 minut. Na vytaženou buchtu hned smetanu 3-4ks (nejradši z Penny zelenou Madetu nebo z Lidlu Pilos). Vynikající :-)
Aya dne 16.8.2015 16:36:23
Se skořicovým cukrem navrch je to super. Akorát mi dělá neplechu asi ta zakysanka - z upečené buchty se do rána stane nasáklá blemca! A to používám tučnou, hustou smetanu :( Myslím, že by se měla dát až na pořádně vychladlou buchtu, nebo nejlíp až před podáváním! Už se mi to stalo 2x :(
Petrusche dne 13.3.2015 08:59:50
Tahle buchta se stala nasi oblibenou. Pecu ji neustale k ruznych prilezitostem anebo jen tak a je hned pryc. Doporucuji!
Marci dne 15.10.2013 18:45:03
mam jinej receptik a je vyborna nez tahle: pripravime si puding: 800ml mlika 2 pudingove prasky. testo: 250 g cukru krystal,1dl vody,1dl oleje, zloutku, 250g hladke mouky,prdopec a snich z bilku. krem. 250ml slehacky,2 zakysane smetany,2 vanilkove cukry. ostatni suroviny: granko,marmelada postup je pripravim si si puding predem,zloutky s cukrem vysleham pridam vodu olej mouku. a nakonec snich. do tretiny vmicham kakao.na plech naliju svetle testo na nej tmave a nahoru puding.upecu 180/25min. buchtu namazu jeste jakoukoliv marmeladou a potru kremem a posypu grankem.
nora dne 1.10.2013 18:02:00
me vubec nechutnala ani se moc nepovedla a to uz pecu leta
t dne 1.7.2013 21:46:14
Zrovna s dcerou pečeme a doufám, že se povede
Lidunka dne 2.2.2013 13:30:29
pect 20 minut na 170 stupnu
S. dne 9.1.2013 14:19:34
takže jak dlouho ji péct se asi nedočkáme s paní Goldou:-)
nováková dne 29.12.2012 18:20:22
Jak dlouho jí mám péct????
Golda dne 25.10.2012 22:54:54
Super buchta - ještě přidávám ke smetaně ušlehanou šlehačku a nakonec nastrouhám na buchtu čokoládu a nemá to chybu !!!!! :-)
Ivana - Kunovice dne 5.10.2012 13:33:20
Právě ji mám v troubě, snad se zadaří..
Leni dne 1.10.2012 17:43:28
Jak dlouho pečete tu buchtu? děkuji za odpověď
Monča dne 10.8.2012 14:01:45
Úžasná!
xxx dne 16.6.2012 10:41:59
ted jsem ji dodělala a super :-)
lk dne 8.6.2012 15:37:46
Taky jí dělám již léta, ale také dávám navrch skořicový cukr. Je výborná
dne 27.5.2012 15:16:06
Koukam ze otazka na kolik stupnu pect nebyla nikym dana hlavne ze kazdemu chutnala. ja piskot pecu mezi 100-150 stupni bacha na kontrolu spejli ma ve vlastnosti se srazet.
bilkova dne 17.5.2012 16:33:37
Jak dlouho ji pect a na kolik stupnů ? Chystám se ji upect, uchvátily mne loákavé komentáře, chci ji upect manželovi,tak aby se mi povedla :-)
Mandarinka dne 2.5.2012 17:59:40
velice snadné a lahodné...moc nám chutá
Míša dne 22.4.2012 19:52:41
Vynikající,v pátek jsem upekla,včera mi ji snědli 1.4.2012
Lenka dne 1.4.2012 14:34:47
Tak musím napsat,že jsem buchtu vyskoušela a opravdu je vynikající!Nemá chybu.Sice jsem tam nedala všechen pudink a trochu mi zbylo,ale buchtu všem doporučuji.
wasserbauerová dne 3.2.2012 13:24:52
Prosím na kolik stupnů a na jak dlouho péct v horkovzdušné troubě?
Iveta dne 15.10.2011 20:18:15
opravdu lahůdka.. peču ji skoro 2x do mesice u nas ji miluji a ja take obmenuji ruzne druhy ovoce.. dnes ji zrovna mame s ananasem a je to taky mnamka.. ale nejvic u nas leti jahody! MNAM vsem doporucuji.. a ke vsemu neni vůbec casove narocna!
Petra dne 4.9.2011 12:37:43
holky nefrfnějte a papejte je to dobrotka,někdy vám sem hodím recept na jinou výbornou buchejtku!
Markétka dne 30.8.2011 14:21:07
Luxus!!!!
chlebnik38 dne 19.7.2011 07:50:30
A co kam s tím olejem - 100 ml oleje?
Mac dne 11.7.2011 21:09:50
A ještě přidám svou trošku do mlýna_ občas ji poliju jahodovým pudinkem a je to i pěkně barevné.
Lída dne 11.7.2011 16:20:04
Tak to tady všechno čtu: tisíc lidí, tisíc chutí! Ale je opravdu skvělá! Vezla jsem ji onehda vnoučatům a i když byly 3 druhy různých řezů, tahle přišla na řadu jako první. Jen se po ní zaprášilo!!! Hlavně dětem chutná a to mluví za vše...........
Lída dne 11.7.2011 16:18:01
PŘED MALOU CHVÍLÍ JSEM JI VYTÁHLA S TROUBY A UŽ JE FUČ TAK ABYCH ZAČALA DĚLAT DRUHOU
JANA dne 1.6.2011 10:59:30
Je to lehká,dobrá buchta,suchá se může zdát snad jen tomu,kdo nechá v troubě "vysušit" piškot moc dlouho.Dávám místo kakaa někdy do těsta moka kávu a vrch posypu kakaem a po vychladnutí moučkovým cukrem,nebo nastříkám šlehačkou a pak popráším kakaem. MŇAMKA.
cecilka dne 29.4.2011 22:00:43
Já tuto buchtu dělám také,ale do kysané smetany vmíchám ještě ušlehanou šlehačku-je to super.Ninka
ninka dne 12.4.2011 23:30:41
Já tuto buchtu dělám také,ale do kysané smetany vmíchám ještě ušlehanou šlehačku-je to super.Ninka
ninka dne 12.4.2011 23:30:19
No neumim moc píct to se přiznám, ale když tu vidim takovejch kladnej reakcí tak ji asi musim zkusit=) to jinak nejde=D Tak mě držte palce=)
LuciNda dne 20.3.2011 10:12:55
buchtu jsem včera dělala podruhé poprvé jsem do těsta nedala kakao ale udělala jsem kakaový pudink a dala jsem do buchty broskve a byla super ani nastihla vychladnout tentokrát jsem dělala kakaové těsto a banánový pudink a do zak.smetany jsem přimíchala pomerančové aroma a je super moc moc dobrá nechápu jak ji mohl mít někdo suchou
brumlice3 dne 6.3.2011 12:23:49
dobrá
věra prachařová dne 24.2.2011 22:32:01
Tuto buchtu znám,peču ji už několik let s různými obměnami a chutná celé rodině.
Evča dne 30.11.2010 19:43:40
ja cele zaliju pudinkem celé syrove testo, ne po lzicich,ale normalne vezmu hrnec s pudinkem a cele to poliju, potru zakysankou a posypu skoric.cukrem.
eliska dne 6.11.2010 09:11:03
je to luxusní buchta!Super!Nechápu jak ji mohl mít Jiřík z Poděbrad suchou.To tam asi zapomněl dát pudink se smetanou :o)Místo kakaa jsem nastrouhala čokoláda na vaření.PECKA!
Irena dne 24.10.2010 17:01:06
Buchtu peču pravidelně už 2. rokem, je skvělá!!Občas do ní přidávám ovoce - banán, hrušku nebo meruňky a to je lahoda :) Nejlepší buchta-senzační recept!! :)
Kačka dne 15.10.2010 15:29:39
Neskutečně výborné!!!
Lenka dne 14.10.2010 22:58:25
buchta je velice vyborna jak na hore posypana kakaem tak strouhanou margotkou.
lenista dne 18.9.2010 10:37:16
Take tuto buchtu pecu. Vydycky si musim ale tajne kousek schovat, protoze je hned pryc. Puding se smetanou tomu doda stavu.
Alena dne 13.8.2010 14:54:57
moc moc dobrá a mé malé dcerce také chutná.
maminka verunka dne 12.7.2010 16:14:44
fuj nechutnala mi
veronika dne 4.7.2010 14:28:37
No chybu tato buchta má - a velkou - stydne děsně pomalůůůůůů!!! Jinak ale taky chválím, patří k mým buchtovým favoritům.... :-)
evašek dne 19.6.2010 15:17:27
Je to moc vynikající buchta byla hned pryč.
Dajka dne 4.6.2010 14:54:45
Souhlasím s Tralala. Tahla buchta nemůže být suchá díky pudinku a smetaně. Ten pudink musí být uvařený!!!! Jinak nechápu, kde by se mohla stát chyba.
Gabriela dne 10.5.2010 08:29:15
Bůhví co jste strkal do úst Jiříku z Poděbrad.Piškotová buchta s pudinkem je skvělá.
tralala dne 9.5.2010 15:24:39
fůůůůůůj bylo to suchý jak dědečkova noha ....
Jiřík z Poděbrad dne 8.5.2010 14:18:56
Buchta je skvělá, je dobrá i bez smetany a kakaa...
S... dne 3.5.2010 09:37:06
je dobra to je pravda mel sem ji v cera
kurabat dne 25.4.2010 19:01:15
ja ji skusiiiiiiiiiiiiiiiiiim ale jestli vybouchne tak nevim co udelaaaaaaaaaaaaam!!!!
Trojanová dne 25.4.2010 12:42:11
Recept skvělý (už peču podruhé). Mám doma čtyři chlapi a chválí, chválí, chválí!! Dokonce i manžel, který sladké vůbec nemusí a je milovník masa!!!!
Ejchuch dne 15.4.2010 21:12:22
super sladký dělala jsem ji už dvakrát,poprvý jsem dala jen jednu zakysanou smetanu,ale dnes jsem dala dvě a fakt to nemá chybu-mnamka
gabriela dne 4.4.2010 18:45:05
jj je dobráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
Anick@ dne 23.3.2010 19:49:04
buchta je moooc dobra
Radek dne 13.3.2010 13:59:28
Tahle buchta je naprosto úžasná. Dělám ji skoro každý týden, všichni ji máme rádi.
Gábina dne 4.3.2010 19:58:41
příšerný mohlo jsem se z toho pozvracet
domča dne 4.3.2010 17:59:45
Vynikající,neměla chybu,byla hned snědená,jen se po ní zaprášilo
Ivanka dne 25.2.2010 09:01:34
Děkuji za recept. Buchta je vynikající:-)
Mája dne 13.2.2010 20:55:35
zrovna ji pecu v trobe tak jsem zvedava ;) ale jak to tady ctu ... tak asi bude dobra
Teruska dne 6.2.2010 13:28:19
Buchta je vynikající a lehká i pro nás, začátečnice :-)
Verunka dne 18.11.2009 18:03:57
Chvalím opravdu dobrá u nas měla velký uspech
Hanka dne 6.11.2009 18:19:52
Je moc dobrá i s pudinkem,který má příchuť jogurtu.
Marci dne 28.10.2009 17:49:22
Ja davam do testa jeste ovoce-boruvky,jahody i kompot. Jinak delam vse stejne.
Jana dne 18.10.2009 19:49:28
do zakysených smetan zamíchám ještě ušlehanou šlehačku ze sáčku.Je to bomba
Evík dne 27.9.2009 18:52:04
Upekla jsem jí taťkovi k 44. narozeninám. Je výborná a všichni si jí pochvalují, skvělý recept...
Renča :-) dne 21.9.2009 13:02:58
také peču často, je to velice chutný a vláčný moučník.Dělám světlé těsto, pudink kakaový a nahoru kysaná smtenana s cukrem. Skutečně nemá chybu
jindráková dne 22.7.2009 15:47:46
já tuto buchtu peču moc ráda je mi teprve 11 let a upekla jsem jich tolik že bych je na ruce nezpočítala :o)
verunka dne 10.6.2009 18:59:19
Dělala jsem ji se skořicovým cukrem, zakysané smetany jsem dala tři, protože jedna byla moc málo:o) Jinak žůžo neskutečné.
Ila dne 26.2.2009 12:20:12
Upekla a byla moc dobrá.
dendulka dne 20.2.2009 23:09:07
Tutu bcuhtu dělám také velice ráda, je žrvaá. Já jen do světlého těsta z výšky leji kakaový pudink a potom to dám péci. Po vychladnutí potřu kysanou smetanou a posypu nastrouhanou čokoládou Margit.
Janka dne 2.2.2009 19:06:23
Já dělám jen bílej piškot a pro změnu dělám kakaovej pudink a na vrch zakysané smetany dávám skořicovej cukr. Je to trošku jiná verze, ale taky moc dobrá.
Zuzka dne 1.12.2008 21:30:01
Je fakt asi mňamka a určitě jí vyzkouším až se bude blížit nějaká návšťěva, díky za tip, pa.
Zdena. dne 3. 11. 2008 dne 3.11.2008 19:49:01
vynikající oblíbená prostě nej.....
lidulka dne 17.10.2008 21:01:06
vynikající oblíbená prostě nej.....
lidulka dne 17.10.2008 21:00:02
Myslím, že to vypadá moc pěkně peču něco podobného,ale místo kysané smetany udělám krém z pudinku a másla pokladu ovocem a zaliju želatinou také moc dobré i když to zabere trošku více práce.
martina dne 15.10.2008 18:16:51
Tento zákusek už dělám dlouho,ale místo vanilk.pudingu dávám jahodový nebo malinový.Je to výraznější a chuťově lepší.Jenak dost velká mňamka.
Martina dne 6.10.2008 16:23:27
Znám ji a dělám ji je dobrá.
janatka dne 26.9.2008 22:37:38
Ahoj, buchta je výborná, znám jí. Navrch místo kakarouhám Margot tyčinku. a nast
Petra dne 25.9.2008 10:54:46
vypadá skvěle,zítra se do ní pustímc
vlasta holubova dne 18.9.2008 18:29:30
Je velmi chutná a dá se vylepšit ovocem,na zakys.smetanu dávám jahody,borůvky, atd.
j.j dne 16.6.2008 12:39:43
Teď jsem ji udělala a je vynikající. Půl plechu pryč a to ani nestačila pořádně vychládnout. Cha. :-) Jana dne 15.6.2008
dne 15.6.2008 11:08:51
děkuji za inspiraci hned jí zítra zkusím upíct
Věra dne 13.6.2008 13:58:35
zítra jí zkusím upíct,nemám mlíko koupené už se na ní těším díky
Věra dne 13.6.2008 13:55:33
Jestli jste někdo koukali na PRIMU,kde vařili, tak tam jí dělal pan Stupka.A od té doby jí dělám i já ,je opravdu dobráááá!!!
lomačka dne 6.5.2008 19:07:15
V postupu kakao už je. Jen přečíst celé.
Jana H. dne 5.5.2008 17:39:49
Koukam ze testo je asi kakave, nebo spatne vidim,v surovinach asi chybi kakao????
Kakao dne 5.5.2008 09:51:19
no jako uvařila jsem ho a snědla a velmi dobrý řekla bych až moc no jako doporučuji ho jestli chcete něco dobrého ke kávičce tak samozřejmě tohle
hiho dne 3.4.2008 17:55:48
jo ja jsem to upekla a jo dobrééééééééé


helenka dne 31.12.2007
Upekla jsem a buchta byla za 2 dny fuč. Je to fakt dobrý-doporučuji!!
Hanny dne 22.3.2007
Moc dobra buchticka

vera dne 22.2.2007
Velice dobrá buchta.Přípravu jsem si usnadnila tím
že jsem vejce šlehala celá.Zakysanou smetanu jsem
nesladila,ale místo kakaa jsem použila Granko.Je to opravdu mňamka.
Jarča dne 12.10.2006
Udělam dva druhy pudinku a barevně je to zajimave,jinak je to výborný recept.
Blanka dne 2.10.2006
Buchta je opravdu vynikající, dostala jsem recept od mé tchýně a rozdala jsem ho už ani nevím kolika lidem, bylo jich dost...četla jsem podobný recept, kde se místo vanilkového pudinku dá čokoládový a místo kakaa či skořicového cukru se nastrouhá margotka..prý to hezky ovoní a výborně to chutná...myslím, že hned jak přijdu domů, jdu na pečení...
Klára 18.9.2006
dne 18.9.2006
buchta je skutečně výborná.Také na ní místo kakaa dávám skořicový cukr,nádherně to voní a nestačí to u nás ani v ledničce pořádně stuhnout a všichni se do ní pouštíme.18.8.2006
dne 18.8.2006
Já do pudinku přidávám ještě jeden tvaroh a na zakysanou smetanu taky sypu skořicový cukr, pěkně buchtu provoní.
Maj dne 24.3.2006
Souhlasím, že byla naprosto vyborná. Jen jsem měla trošku problém při pečení, nevěděla jsem, jak má vypadat ten pudink. Těsto se mi už zdálo upečené, ale na pudinku se mi udělala velká bublina a buchta se mi potom těžko vyndávala z plechu. Nevypadala sice tak hezky, jako u Vás na obrázku, ale i tak byla výborná.
Marta dne 1.3.2005
Znám podobný recept, na zakysanou smetanu nedávám kakao, ale zamíchám do ní skořicový cukr. Buchta je skutečně "žravá".
Hanka dne 8.2.2005
Tento recept jsem dostala od mé přítelkyně Dany a je nazvána jako "žravá buchta" a to vzhledem k tomu, že po upečení se hned sežere - což je výraz na můj vkus vulgární - ale kdo to zkusí mi dá za pravdu. Je prostě jedlá a už jsem ji předala dalším známým a chválili - jak jinak. Pečení máme rozdělené na "suché" buchty a na "mokré" a tato je právě ta mokrá díky pudinku.
dne 9.1.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".