Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rybí šátečky
(vde)
recept číslo: 1353
rysat.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g rybího filé
500 g leča
1 zelená paprika (tenkostěnná)
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička sladké papriky
špetka chilli koření
¼ lžičky mletého pepře
olej
sůl
2 vejce
2 balíčky listového těsta
 

Postup

Nejdříve si připravíme rybí směs. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, papriku rozkrojíme, vyjmeme z ní semínka, opláchneme ji a pokrájíme na proužky. Česnek oloupeme a později ho do směsi prolisujeme. Filé rozkrájíme na kostky a opečeme ho na rozpáleném oleji. Přidáme konzervované lečo a nakrájenou papriku, prolisovaný česnek, sůl a všechno koření. Směs promícháme, nevadí, že se filé postupně rozpadá. Ochutnáme ji, zda je dostatečně pikantní a nakonec do ní vmícháme jedno vejce a necháme ho srazit. Směs necháme vychladnout a zatím si připravíme listové těsto. Rozválíme ho na tenký plát a rozkrájíme ho na větší čtverce. Do středu každého čtverce navršíme rybí směs – dbáme na to, abychom nepotřísnili okraje šátečku – rohy přehneme a kraje důkladně stiskneme. Šátečky přeneseme na vodou vypláchnutý plech na pečení, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě rozpálené na 200 stupňů C. Troubu při pečení zbytečně neotvíráme, abychom neporušili „lístkování“ těsta. Podáváme teplé s hlávkovým salátem. Výborné (a možná ještě lepší než teplé), jsou i studené a mohou být ozdobou studeného bufetu. Velikost šátečků si samozřejmě přizpůsobíme.
Poznámka:
Z uvedeného množství jsou dva plechy velkých šátečků – odhadem je to množství asi pro 6 až 8 osm.

Názory čtenárů

Dobrý nápad....
Kuf dne 1.6.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".