Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Babiččin skořicový koláč
(Zdv)
recept číslo: 1346
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
210 g cukru
sůl
125 g tuku
3 vejce
1/8 l smetany ke šlehání
1/8 l mléka
200 g mletých jader vlašských ořechů
4 nastouhané sušenky
50 g rozinek
1 a 1/2 lžíce mleté skořice (asi 10 g)
 

Postup

Do mísy vložíme mouku, na špičku kulatého nože prášku do pečiva, 60 g cukru, sůl a vychlazený tuk. Z přísad vypracujeme hladké linecké těsto, které na pomoučeném vále vyválíme. Kulatou pečivovou formu v průměru asi 26 cm tence vymažeme tukem, vysypeme moukou a vyložíme vyváleným těstem. Dno hustě propícháme vidličkou a koláč vložíme do mírně předehřáté trouby, v níž jej asi 10 minut pečeme. Mezitím smícháme smetanu s mlékem, rozkvedláme v ní vejce, přidáme zbylý cukr, špetku soli, mleté ořechy, nastrouhané sušenky, skořici, oprané a osušené rozinky a 1/2 lžičky prášku do pečiva. Směs promícháme a opatrně nalijeme na předpečený koláč. Koláč vložíme zpět do trouby a při mírné teplotě dopečeme (podle teploty trouby asi za 25 - 35 minut).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".