Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Křehké řezy s nádivkou
(Zdv)
recept číslo: 1330
kretvar.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
220 g másla nebo Hery
ze 1/4 citrónu kůra
1/8 litru vody
2 žloutky
Tvarohová nádivka:
150 g moučkového cukru
3 žloutky
400 g měkkého tvarohu
50 g rozinek
1 vanilkový cukr
sníh ze tří bílků

Jablková nádivka:
300 g oloupaných jablek
80 g cukru
trochu skořice
šťávu ze 1/4 citrónu
30 g strouhaného perníku
 

Postup

Do hladké mouky přidáme strouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, dále rozsekáme na drobno tuk a zapracujeme jej do těsta. Uděláme důlek, přilijeme studenou vodu s umíchanými žloutky a vypracujeme těsto, které dáme do chladna ztuhnout. Těsto rozdělíme těsto na dva díly a každý vyválíme na obdélník velikosti plechu. Jeden obdélník přeneseme na máslem vymazaný plech, potřeme jej tvarohovou nebo jablkovou nádivkou a přikryjeme druhým obdélníkem. Kraje dobře zamáčkneme, potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a upečeme v dobře vyhřáté troubě do růžova. Pečený, horký koláč posypeme vydatně vanilkovým cukrem a za studena rozkrájíme na řezy.

Příprava tvarohové nádivky:
V míse utřeme moučkový cukr se třemi žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový cukr a utřeme do hladka. Poté přidáme rozinky a lehce zamícháme ze tuhý sníh, ušlehaný ze tří bílků.
Příprava jablkové nádivky:
Oloupaná a odjádřená jablka nakrájíme a rozvaříme. Prolisujeme je nebo rozmixujeme, přidáme cukr, trochu skořice, šťávu z citronu a nastrouhaný perník.
Znovu promícháme.

Názory čtenárů

Náplň je báječná - rozinky jsem ještě namočila do rumu. Ten to těsto se mi nějak patlalo a lepilo na ruce. Naštěstí se to dalo jíst...
Iva dne 12.8.2012 18:59:19
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".