Nejdříve si dáme rozpustit máslo a necháme ho zchladnout. Do misky odvážíme polohrubou mouku, uděláme v ní důlek a do něj vlijeme vlahou smetanu a rozdrobíme droždí. Necháme ho vzejít. Poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru, krupicový i vanilkový cukr, sůl a žloutky. Nakonec přilijeme vlahý tuk a ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme v teplé místnosti vzkynout. Poté z něj vyvalujem válečky o délce asi 20 cm. Z válečků se pokusíme uvázat uzel a jsme-li zruční, jeden konec uzle můžeme nakrájet jako ocásek a na druhém vytvarovat ptačí hlavičku. Takto připravené jidášky necháme znovu vzkynout. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů C.
Poznámka:
Těsto je málo sladké, ale obsahuje dost tuku. Je vláčné a chutné.