Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapečené flíčky se zelím
(vde)
recept číslo: 1318
zelfli.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g fleků
250 g bílého hlávkového zelí
200 g uzeného masa (anglické slaniny)
sůl
mletý pepř
sádlo
2 vajíčka
250 ml mléka
lahůdková cibulka na ozdobení
 

Postup

Flíčky uvaříme podle návodu na obalu a necháme je zchladnout. Zatím si na čtverečky nakrájíme hlávkové zelí a na kostičky uzené maso či anglickou slaninu. Na pánvi si rozpálíme trochu sádla, orestujeme na něm zelí, osolíme ho a opepříme. Promícháme ho s uzeným masem. Zapékací misku vytřeme sádlem a střídavě do ní vkládáme vrstvu těstovin a vrstvu zelí s masem. V mléce rozmícháme celá vejce a tekutinu rovnoměrně vlijeme do zapékací misky. Zapečeme v troubě při teplotě 200 stupňů C. Podáváme teplé, posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou a se zeleninovým salátem.
Poznámka:
Je to levné, jednoduché. Sádlo lze nahradit olejem, uzené maso houbami – například hlívou ústřičnou, lahůdkovou cibulku třeba zelenou částí pórku.

Názory čtenárů

Dělám podobné. Vynikající
Jana T. dne 4.4.2008 10:46:16
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".