Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bublanina s tvarohovou krustou
(vde)
recept číslo: 1291
tvarobu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vejce
160 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vody
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
250 g tvarohu
5 lžic mléka
1 lžíce moučkového cukru
1 lžíce Solamylu
čerstvé, kompotované či mražené ovoce
 

Postup

Nejdříve si připravíme ovoce, můžeme použít i větší druhy ovoce například meruňky či broskve, ale samozřejmě i klasické „bublaninové“ ovoce jako jsou višně, třešně, rybíz či borůvky. Čerstvé ovoce očistíme a případně vypeckujeme a nakrájíme na menší kusy. Z kompotovaného ovoce slijeme šťávu (část můžeme použít na tvarohovou hmotu) a necháme ho odkapat. Mražené ovoce nerozmrazujeme, použijeme ho zmrzlé.
Poté si připravíme formu na bublaninu – vytřeme ji tukem a vysypeme moukou. Vhodný je menší pekáček či plech nebo větší kulatá forma. Do nádoby šlehače si připravíme 3 žloutky, krupicový a vanilkový cukr a olej a tyto suroviny našleháme. Potom přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně smícháváme s moukou a sněhem z bílků. Takto připravenou hmotu rozetřeme do formy a poklademe ovocem.
Tvaroh ušleháme s trochou mléka, cukrem a Solamylem. Naplníme ho do sáčku s ustřiženým rohem a nastříkáme mezi ovoce. Moučník pečeme v troubě vyhřáté asi na 200 stupňů C. Před podáváním ho můžeme pocukrovat.
Poznámka:
Je kyprý, pouze mírně sladký a lahodný.

Názory čtenárů

Ta bublanina nemá chybu je rychlá a dobrá. :-)
Peťa dne 11.5.2009 08:54:22
Naprosto skvělej a jednoduchej recept! :-)
Baary dne 28.7.2007
3 vejce na vlastní těsto s moukou, 1 vejce na tvarohovou hmotu na povrch těsta. Tedy celkem 4 vejce.
Česká hospodyňka dne 3.3.2004
Na bublaninu jsou potřeba 4 nebo 3 vejce??
dne 2.3.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".