Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Slavnostní hrášková s krůtím masem
(cas)
recept číslo: 1262
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 cibule
1 lžíce másla
1 brambora
300 g mraženého hrášku
500 ml slepičího vývaru z kostky
100 g mandlových lupínků
200 ml smetany ke šlehání
100 g krůtích prsíček
1 lžíce másla
pepř
sůl
muškátový oříšek
zelená petrželka na ozdobení
 

Postup

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a necháme na másle zesklovatět. Bramboru také oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme s hráškem k cibuli. Zamícháme a po chvíli zalijeme vývarem. Vaříme přikryté pokličkou asi 10 minut. Mezitím si opražíme na teflonové pánvi bez tuku mandlové lupínky. Dotuha ušleháme smetanu a mandle do ní vmícháme. Maso nakrájíme na nudličky a na rozpuštěném másle ho opečeme do zlatova. Polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Rozdělíme ji na talíře, vmícháme mandlovou šlehačku a přidáme nudličky opečeného masa. Ozdobíme zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".