Nejdříve se samozřejmě věnujeme přípravě dortového korpusu. Oddělíme si bílky a žloutky. Ke žloutkům přidáme krupicový cukr a 3 lžíce horké vody a šleháme je elektrickým šlehačem až vznikne napěněná žloutková hmota. V jiné nádobě ušleháme bílky se 3 lžícemi studené vody. Výsledný sníh by měl být tuhý. Poté do žloutkové hmoty postupně vmícháváme sníh a hrubou mouku. Vzniklé těsto naplníme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme v troubě při teplotě asi 180 stupňů C. Po vyjmutí z trouby necháme upečený korpus zchladnout, vyjmeme ho z formy a podélně rozdělíme na tři stejně velké části.
Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme krupicový cukr a mícháme. Ve chvíli, kdy cukr začíná hnědnout, přisypeme jemně nasekané ořechy (nebo mandle) a pokračujeme ještě asi 2-3 minuty v míchání. Poté směs z pánve přemístíme na plech vytřený olejem a necháme zchladnout. Po zchladnutí větší kousky krokantu rozdrobíme.
Smetanu ke šlehání se ztužovači ušleháme, dvě třetiny odložíme stranou a do jedné třetiny vmícháme asi třetinu připraveného krokantu. Touto směsí šlehačky a krokantu spojíme jednotlivé části dortového korpusu. Poté naneseme širokým nožem šlehačku na boční strany dortového korpusu a uhladíme. Dortový korpus vezmeme do rukou na nenatřené vrchní a spodní části a jeho svislé okraje postupně „namáčíme“ v připraveném krokantu. Boční strany se tak postupně krokantem obalí. Poté natřeme krém i na vrchní stranu dortu, uhladíme a zdobíme ananasem a zbylou šlehačkou.