Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapečená rajčata*
(vde)
recept číslo: 1216
rajpln.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 tvrdá rajská jablíčka
100-150 g sýra výraznější chuti (parmazán, Niva, Madeland)
3 lžíce strouhané housky
1 vejce
sůl
muškátový oříšek
1 lžička oleje
 

Postup

Vybereme si tvrdá rajská jablíčka a nahoře u místa, kde byla stopka, je seřízneme. Kávovou lžičkou odstraníme vnitřek a zevnitř rajčata osolíme. Necháme je chvíli stát a věnujeme s přípravě náplňe. Vyjmuté vnitřky rajčat rozsekáme v mixeru nebo prolisujeme. Sýr nastrouháme a přidáme k rajčatové směsi. Množství sýra si musíme přizpůsobit podle velikosti rajčat. Směs zahustíme strouhankou a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Naplníme jí rajčata a vložíme je do zapékací misky, po jejímž dně jsme rozetřeli kávovou lžičku oleje. Zapékáme v troubě předehřáté na 160 stupňů C po dobu asi 20 minut. Podáváme-li jako samostatný teplý předkrm, tak talířek ozdobíme čarami zakysané smetany nebo vhodného dresinku. Zapečené rajče doplníme před podáváním lístkem bazalky. Lze také použít jako přílohu k masu.
Poznámka:
Podáváme samozřejmě hned po vyjmutí z trouby. Při manipulaci postupujeme opatrně, abychom čerstvě zapečené rajče nezdeformovali.

Názory čtenárů

Ahoj, dělám to trochu jednodušeji. Rajčata naplním kousky balkánského sýra, které předem promíchám s bazalkovým pestem. Navrch posypu parmazánem. Je to za chvíli hotové a dobré.
Ilča dne 21.6.2017 18:28:15
Recept jsem vyzkousela, ale musim rict, ze to zadny zazrak nebyl. Jednodussi je na pulky rajcat jednoduse nasypat syr (Parmesan)nebo bazalku, sul, cesnek, nechat zapect a vysledek je jeste lepsi. Sorry!
Katka dne 30.9.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".