Nejdříve si umeleme mák, jemně nastrouháme slunečnicová semínka, čokoládu a citronovou kůru, utlučeme hřebíček. V misce utřeme cukr se žloutky, citronovou kůrou a čokoládou. Jakmile vznikne hladká hmota, přimícháme lehce citronovou šťávu, hřebíček a skořici. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a přidáváme ho postupně a střídavě s umletým mákem a strouhanými slunečnicovými semínky. Takto připravenou hmotu vlijeme do formy, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme zvolna asi 30 minut. Jakmile se okraje makovce začínají oddělovat od formy, ozkoušíme špejlí, zda je dobře propečený i uvnitř. Poté ho vyjmeme, vyklopíme z formy a necháme na mřížce zchladnout. Povrch polijeme citrónovou polevou.