Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pomazánka z červeného zelí
(vde)
recept číslo: 12
zelipom.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 malá sklenička červeného sterilovaného zelí
3 vejce
20 Dg měkkého salámu
1 zakysaná smetana
3 lžíce majolky
sůl
pepř
 

Postup

Měkký salám nastrouháme na hrubém (okurkovém) struhadle. Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je oloupeme a také nastrouháme na hrubém struhadle. Sterilované zelí propláchneme studenou vodou a drobně nakrájíme. Vše smícháme v misce. Osolíme, opepříme, vmícháme zakysanou smetanu a majolku. V ledničce necháme odležet asi půl hodiny.
Mažeme na bílou veku nebo jakékoliv tousty. Není třeba příliš zdobit - stačí kousek zelené petrželky, lístek libečku nebo proužek zelené papriky.

Pozor! Vzhledem k obsahu nelze dlouho skladovat - je vhodné připravovat pouze krátkou dobu před podáváním. Vybíráte-li si na tuto pomazánku zakysanou smetanu, doporučujeme použít druh, který má hustší konzistenci. Použití příliš řídké zakysané smetany má vliv na kvalitu pomazánky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".