Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krokety po indicku
(cas)
recept číslo: 1175
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

½ květáku
2 papriky
1 větší mrkev
100 g sterilovaných fazolek
100 g sterilovaného hrášku
60 g hrubé mouky
3 vejce
kari koření
olej na smažení
sůl
Omáčka:
40 g másla
40 g hladké mouky
2 středně velké cibule
400 ml smetany ke šlehání
kari koření

 

Postup

Uvaříme si mrkev ve slané vodě s kouskem tuku. Také květák uvaříme v osolené vodě tak, aby byl ještě pevný na skus, vyjmeme ho z vody a necháme okapat. Květák, mrkev, papriky a fazole nadrobno nakrájíme, přidáme zcezený hrášek, ochutíme kari kořením, podle chuti osolíme, přidáme vejce a mouku a promícháme na řidší těstíčko. To vykrajujeme lžící a smažíme na pánvi s rozehřátým olejem po obou stranách. Krokety obracíme opatrně, protože těsto je poměrně řídké.
Omáčka:
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme trochu kari koření s moukou. Dobře promícháme, krátce povaříme, zalijeme smetanou a za občasného zamíchání na mírném ohni vaříme, až docílíme hladkou omáčku. Před podáváním ji ještě dochutíme kari kořením. Touto omáčkou poléváme smažené krokety.
Poznámka:
Zajímavé bezmasé jídlo, máte-li rádi indickou kuchyni, jistě stojí za to ho vyzkoušet.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".