Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Banánový dezert nepečený
(cas)
recept číslo: 1174
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

120 g másla
300 g lučiny
2 karotky
2 jablka
1 lžička citronové šťávy
2 lžičky cukru
špetka soli
20 g želatiny
2 větší banány
šlehačka a strouhaná čokoláda na ozdobení
 

Postup

Máslo vyšleháme s lučinou, přidáme jemně nastrouhanou karotku a stejně nastrouhaná oloupaná jablka. Zakapeme citronovou šťávou, ochutíme špetkou soli a cukrem, promícháme. Želatinu si připravíme podle doporučení výrobce na obalu a přidáme ke směsi. Nakonec zlehka vmícháme na kolečka nakrájený banán. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem nebo potravinářskou fólií (usnadní nám vyklopení dezertu bez poškození), naplníme ji banánovou směsí a necháme několik hodin ztuhnout v chladničce. Před podáváním vyklopíme, krájíme na plátky a zdobíme kopečkem šlehačky a nastrouhanou čokoládou.

Praktické poznámky:
Vzhledem k tomu, že nastrouhaná jablka i nakrájený banán rychle hnědnou, je třeba je připravit těsně před zamícháním do směsi.
Dezertu je poměrně velké množství, nechystáte-li jej pro větší společnost, zkuste poprvé udělat poloviční množství.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".