Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové na grilu na čínský způsob
(cas)
recept číslo: 1172
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřových plátků z krkovice
Marináda:
50 ml oleje
50 ml vody
50 ml sojové omáčky
1 lžička soli
špetka mletého bílého pepře
1 lžička hořčice
1 lžička mletého zázvoru
2 lžíce vinného octa
2 lžíce medu nebo přírodního hnědého cukru
 

Postup

Suroviny na marinádu promícháme. Plátky masa lehce naklepeme, každý potřeme marinádou a naskládáme do hlubší mísy. Zbylou marinádou maso v míse přelijeme. Mísu překryjeme potravinářskou fólií, dáme do ledničky a necháme nejméně 4 hodiny, ale radši celou noc odležet. Poté grilujeme za občasného potírání marinádou asi 20 minut. Asi po pěti minutách obracíme a vždy znovu potřeme. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s nakrájenou čerstvou zeleninou (rajčata, papriky, hlávkový či ledový salát…) doplněnou dresinkem.



Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".