Ze surovin na těsto vypracujeme hladkou hmotu, zabalíme ji do potravinářské fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Poté těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, vykrajujeme z něj tvořítkem kolečka a pomoučenými prsty je vtlačíme do formiček („košíčků“). Naplněné formičky uložíme na 10 minut do chladna a potom je upečeme dozlatova v mírně zahřáté troubě (asi 175 stupňů C). Opatrně je vyklopíme, necháme vychladnout a poté naplníme krémem a ovocem.
Příprava krému:
Změklé máslo třeme s cukrem a žloutkem do pěny, přimícháme citronovou šťávu, sýr Lučina a špetku soli. Z bílku ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do máslového krému.
Příprava želé:
Z ovocné šťávy, cukru a práškové želatiny připravíme želé dle návodu na obalu želatiny. Rovnoměrně ho rozdělíme na jednotlivé košíčky.
Poznámka:
Práci si usnadníme a urychlíme nákupem hotových košíčků. Jako ovoce jsou vhodné drobnější druhy – jahody, maliny, rybíz či ostružiny, ale také jejich kombinace.