Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Velikonoční nádivka (hlavička)
(cas)
recept číslo: 1161
hlavicka.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g vařeného uzeného masa
5 včerejších housek
250 ml mléka
2 lžíce nasekané zelené petrželky
2 lžíce nasekaných mladých kopřiv
2 lžíce nasekaných oloupaných mandlí
špetka muškátového květyu
sůl
4 vejce
máslo na vymazání formy
 

Postup

Máslem vytřeme formu a vysypeme ji strouhankou až po okraj. Nádivku můžeme péci na plechu, v pekáči, ale například i ve formě na bábovku či v jiné vhodné formě. Housky rozkrájíme na kostičky, vložíme je do misky a povlažíme je mlékem. Jakmile se provlhčí, přebytečné mléko z housek vymačkáme. Vařené maso rozkrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené housce. Dále dodáme nasekanou petrželku a kopřivy (nemáme-li, lze nahradit spařeným a nasekaným špenátem). Směs osolíme (ne moc, uzené maso bývá slané dost), přidáme trošku muškátového květu, nasekané mandle, žloutky a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně po lžících ho přidáváme ke směsi. Hotovou nádivku urovnáme do formy, vložíme do trouby vyhřáté asi na 190 stupňů C a pečeme 30 až 40 minut až nádivka zezlátne. Teplou můžeme podávat s bramborem a zeleninovým salátem, studenou třeba s chlebem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".