Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Musaka
(vde)
recept číslo: 1127
musaka.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g brambor
300 g mletého masa
1 cibule
5 rajčat
150 g zakysané smetany
2 vejce
1 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
sůl
1 lžička směsi koření Čubrica
tuk na vytření zapékací misky
 

Postup

Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Na pánvi si rozpálíme olej, orestujeme na něm nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a posypeme čubricou. Okořeněné maso za občasného míchání opečeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, polovinu množství poklademe na dno tukem vytřené zapékací misky a osolíme. Na ně navrstvíme opečené maso, na plátky pokrájená rajčata a povrch poklademe plátky ze zbývajících brambor. Osolíme a dáme zapékat do trouby.
Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, špetkou soli a moukou a asi po 10 minutách zapékání touto směsí zalijeme zapékané brambory s masem. Necháme dopéct v troubě. Podáváme ozdobené plátkem rajčete a zelenou petrželkou.
Poznámky:
Některé suroviny lze obměňovat podle toho, co máme právě k dispozici. Čerstvá a v zimě drahá rajčata lze nahradit rajčaty z konzervy, místo části masa lze přidat plátky cukety nebo maso úplně nahradit sojovým masem.
Koření Čubrica lze zakoupit v supermarketu - má svou specifickou vůni, která je těžko nahraditelná.

Názory čtenárů

Nic proti řeckým národním jídlům. Naše bulharské kořeny nám dovolují podobně dělat "bramborovou musaku". Před poslední vrstvou brambor na maso dám sterilovanou směs na lečo. Nakonec lehce zaleju naředěným rajským protlakem (kečupem) a při servírování přidám trochu bílého jogurtu. Osvěží. sidonie.n@seznam.cz
sidonie dne 30.12.2009 19:43:12
přesně tak, navíc pokud já vím tak musaka se dělá i s lilky. Tohleto je prostě jen náhražka ale musaka to rozhodě není.... ooo jak já bych si dala musaku, budu ji muset udělat ;)
Klimková dne 12.10.2008 22:31:33
TO NEMA S MOUSAKOU NIC SPOLECNEHO!!!!!!!!NERIKAM ZE RECEPT JE SPATNY ALE NEMEL BY VYUZIVAT RECKEHO JMENA.MUSAKA JE NECO UPLNE JINEHO! JE TO RECKE NARODNI JIDLO A NE FRANCOUZSKE BRAMBORY S RAJCATY.
j_kalathakis@yahoo.com dne 2.1.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".