Rýži propláchneme, osmahneme ji na másle, přidáme sůl a koření Garam másala. Promícháme. Přidáme oloupanou cibuli vcelku, do které jsme zapíchli 3 hřebíčky. Přilijeme 3 hrnky studené vody, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka (asi 15 minut). Kuřecí maso si nakrájíme na kostky a osolíme. Mandle spaříme a oloupeme. Na pánvi si rozpálíme olej a rychle na něm opečeme kuřecí maso a ke konci i mandle. Jakmile je rýže měkká, přidáme propláchnuté rozinky, opečené maso a lehce promícháme. Podáváme s čerstvou zeleninou, ideální je hlávkový či ledový salát.
Poznámky:
Co je to Garam másala? Másala znamená „směs“, takže Garam másala je indická směs koření. Obsahuje většinou skořici, bobkové listy, římský kmín, koriandr, semena kardamonu, černý pepř, hřebíček a muškátový květ. Nejste-li odborníci na indickou kuchyni, patrně si ji nebude vyrábět sami, ale koupíte ji v supermarketu.