Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tiramisu, které se povede
(bur)
recept číslo: 1122
tiravej.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6 vajec
6 lžic cukru
500 g krému Mascarpone (2 kelímky)
cukrářské piškoty
uvařenou černou kávu
likér (rum)
kakaový prášek
 

Postup

Celá vajíčka s cukrem šleháme ve šlehači tak dlouho, až hmota zbělá, zhoustne a hodně zvětší svůj objem. Potom do toho ručně vmícháme mascarpone a vymícháme hladký krém. Pozor, už nešleháme, to by se nám to mohlo srazit. Formu vyložíme cukrářskými piškoty, ty pokapeme černou kávou ochucenou likérem (rumem, brandy apod.) Navrch rozetřeme připravený krém a posypeme kakaovým práškem. Vše dáme dobře vychladit. Krájíme na řezy a ihned podáváme.
Poznámky:
Pozor na srážení krému. Vejce i mascarpone by měly mít před použitím pokojovou teplotu! A Mascarpone dostanete ve větším supermarketu.

Názory čtenárů

Když si chci občas zamlsat, dělám si poloviční porci. Stačí 3 vejce, 3 lžíce cukru, jeden kelímek Mascarpone a 8 cukrářských piškotů. Dávám to do malé formy na biskupský chlebíček.
Iva dne 2.6.2014 17:37:17
správně se šlehají zvlášť v horké lázni žloutky s cukrem a marsalou (možno nahradit portským - pozor, aby se žloutky nesrazily), bílky se šlehají zvlášť a zašlehávají se do směsi až nakonec. Ve směsi musí být ještě kromě mascarpone taky šlehačka. Vejce doporučuji z dobrého chovu - a kdo se bojí, má smůlu, náhražky tiramisú jsou sice dobré, ale tiramisú to NENÍ, jasný pane. Piškoty z Itálie mají nejlevnější a nejlepší (florentské Savoiardi) v Lidlu za 39,90. Máčí se v silné kávě smíchané s amarettem nebo koňakem či brandy. Je dobré namočit to hodně, správné tiramisú má piškot celý namočený. Nejlepší den odležené v lednici a teprve pak posypané kakaem. Vrstev může být víc, ale jedna bohatě stačí!
hají dne 30.12.2006
Moučník je nepřekonatelný. Dělám jej podle tohoto receptu a každý kdo ochutnal ho moc chválí. Pokud se bojíte syrových vajec, najděte recept, kde syrová nejsou, ale není to ono.
Eli
dne 6.4.2006
Měla bych obavu ze syrových vajec
garson dne 3.4.2006

dne 19.7.2005
Jo, tak tenhle recept jsem psala na webovky labuznik.com a někdo ho obšlehnul. No co, aspoň o něm ví víc lidí.
Jinak opravdu mohu doporučit, je to vynikající. Jen si nejsem jistá, jak budete krájet řezy, jak zde píše autor, tohle jsem tam já nepsala :-)
Pája dne 6.10.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".