Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí prsa s jablečnou kůrkou
(cas)
recept číslo: 1121
jabkru.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg krůtích prsou
sůl
pepř
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
2 malá jablka
70 ml bílého vína
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička plnotučné hořčice
špetka tymiánu
špetka rozmarýnu
60 ml smetany
2 lžíce Solamylu

 

Postup

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a podle chuti osolíme a opepříme a vložíme do pekáče. Polévkovou zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo a přidáme k zelenině. Maso se zeleninou pečeme v troubě asi 90 minut. Zatím omyjeme jablka, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. V menší nádobě přivedeme k varu víno, které jsme smíchali s citronovou šťávou. Přidáme do něj nakrájená jablka, ve vinné omáčce je krátce podusíme a potom je vyjmeme. Asi tak 10 minut před dopečením potřeme maso plnotučnou hořčicí a obložíme po celém povrchu plátky jablek. Vše posypeme sušeným tymiánem a rozmarýnem. Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl a vaříme, dokud šťáva nezhoustne. K takto upravenému krůtímu masu se jako příloha hodí dušená růžičková kapusta a brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".