Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zavináče
(fha)
recept číslo: 112
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg ryb
Marináda:
1 litr vody
300 ml 8% octa
5 zrnek nového koření
10 zrnek pepře
2 bobkové listy
sůl
Náplň:
2 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
2 cibule
(sterilované zelí)
(okurka)

 

Postup

Určeno zejména pro rybáře!
Na zavináče se hodí bílé ryby. Nejdříve je vykucháme a u větších ryb ostraníme páteř a ponecháme celé půlky ryb. Malé ryby necháme celé i s kostmi. Připravíme si nádobu, ve které budeme ryby marinovat. Jednotlivé kousky ryb do této nádoby pečlivě složíme, zalijeme osoleným 8% octem a necháme 4 hodiny odležet. Mezitím si připravíme marinádu - koření, vodu a ocet vaříme asi 5 minut a necháme zchladnout. Zeleninu si nakrouháme a poklademe jí kousky ryb, zavineme a zajistíme párátkem. Menší ryby neplníme, ale jen proložíme zeleninou. Připravené ryby naplníme do sklenic, zalijeme marinádou a necháme nejméně 3 dny (ale lepší je týden) odležet.

?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".