Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vaječná tlačenka*
(lka)
recept číslo: 111
tlacen.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4-6 vajec
20 dkg měkkého salámu (dietní)
1 sklenice nakládané zeleniny (Hradišťanka, Moravanka)
2 majolky (malé ve vaničce)
1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku
1/4 kostičky masoxu

 

Postup

Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout, oloupeme a vyjmeme žloutek. Bílek rozkrájíme na proužky či kostičky. Žloutky zatím odložíme, nelze je přidat hned na začátku, aby se tlačenka nezabarvila na žluto. Také dietní salám nakrájíme na drobné kostičky. Nakrájený bílek a salám smícháme s majolkou. V láku z nakládané zeleniny rozpustíme želatinu a připravíme ji dle návodu. (Přivést k varu, ale nesmí se vařit!) Ve 200 ml vody rozvaříme masox a přidáme do želatiny. Zchladlou želatinu lehce zamícháme do směsi majonézy, salámu a bílku a přidáme ještě vařený žloutek nakrájený na kousky. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem a tlačenku do ní nalijeme. Necháme ztuhnout, potom vyklopíme a krájíme na plátky.

Názory čtenárů

Ale ano, jistě to jde. Prostě místo kupované nakládané zeleniny použijte jinou (třeba kyselé okurky a sterilovaný hrášek nebo kukuřici) místo vody a masoxu použijete vývar.
Česká hodpodyňka dne 4.8.2017 05:35:29
Prosím, nejde to udělat bez polotovarů - Moravanky nebo Kunovjanky?
Lenka dne 2.8.2017 22:43:21
Pročetl jsem asi pět receptů na vaječnou tlačenku a nemohu pochopit, proč dnešní kuchaři a hospodyňky neumějí udělat nic bez kunovjanky , moravanky a podobných hotových výrobků. To jsou opravdu tak vytížení nebo líní, že nejsou schopní uvařit si čerstvou zeleninu a tu si potom pokrájet? Zkuste to je to mnohem chutnější a bez zbytečých ÉČEK.
JEK dne 23.5.2015 15:35:16
Pročetl jsem asi pět receptů na vaječnou tlačenku a nemohu pochopit, proč dnešní kuchaři a hospodyňky neumějí udělat nic bez kunovjanky , moravanky a podobných hotových výrobků. To jsou opravdu tak vytížení nebo líní, že nejsou schopní uvařit si čerstvou zeleninu a tu si potom pokrájet? Zkuste to je to mnohem chutnější a bez zbytečých ÉČEK.
JEK dne 23.5.2015 15:34:57
je super a masox taky davam sul nee
jana dne 8.12.2012 23:40:32
Zdravím. Nevím proč se tam cpe masox, když tam je salám nebo šunka, vejce to dost obarví, tak proč majolka a pod.
josef dne 23.2.2011 20:43:02
Já do vajíčkové tlačenky přidávám najemno nakrájenou cibuli a 2 nakrájené sterilované okurky, kromě moravanky a salámu. Je vynikající. Nedávám vodu, ale lák z okurek a lák z moravanky a v něm rozpustím želatinu. Taky nesolím, jen dávám celý kuřecí bujón a černý pepř, jinak vajíčka všechny nastrouhám na jemném struhadle, vůbec nevadí, že je tlačenka žlutá.
Vendula dne 31.1.2009 15:41:09
Taky dávám celou kostičku masoxu a už nesolím.
Je vinikající.
Martina dne 20.8.2007
Také ji dělám podle návodu na sáčku želatiny. Dávám Kunovjanku a celou kostku kuřecího vývaru a už nedávám sůl. Nám tak chutná, že ji budu muset dělat z dvojnásobné dávky, aby zbylo ještě na svačinu do práce. Snacha jí múže jíst samotnou bez pečiva. Dávám bodík.
Jana H. dne 5.9.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".