Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Chléb
(koz)
recept číslo: 1109
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1kg hladké mouky
1ks kvasnic
2 lžičky cukru do kvásku
0,7l vody
3 lžičky kmínu
2 lžičky soli
 

Postup

Z vody a kvasnic uděláme kvásek. Přidáme mouku, vymícháme těsto a necháme jej 1 hodinu kynout. Během kynutí je nutné těsto 3x promíchat. Z vykynutého těsta uděláme dva bochánky a dáme je na vymazaný a pomoučený plech, kde budou ještě 30 min. kynout.
Pečeme 15 min. při teplotě 250°C a pak 45 min. při teplotě 150°C. Nakonec pomažeme vodou.

Poznámka:
Nevim, jestli je to domací chléb, ale posilám recept, podle kterého dělá chléb moje mamka a je to ten nejlepši chleba, co jsem kdy měl. Dá se dělat z normálni i chlebové mouky, ale ta se težko shání. Mně osobně chutná víc z normální mouky.


Názory čtenárů

Obrázek bych tam mohla dát jedině tehdy, kdybych tento chléb sama upekla a vyfotografovala. To se mi bohužel ještě nepodařilo. Druhou možností je, že mi fotografii někdo pošle - předem děkuji.
Česká hospodyňka dne 7.3.2008

Škoda, že jste tam nedala fotografii pro lepší inspiraci.Verča.
Věra Malá dne 6.3.2008
Tenhle chleba je naprosto super! Peču ho asi už 4. rokem. Třídní jsme ho dávali jako "dar" při matuře. Vynikající! Žanet.
dne 27.7.2006
Tento recept je presne taký, čo robím aj ja na Slovensku. Len pridávam ešte 1 PL ocot.
Elen-Slovensko dne 25.4.2006
Díky za recept,
upekla jsem jej a byl naprosto vynikající. Hanka
dne 4.4.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".