Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rybí filé s ananasem*
(vde)
recept číslo: 1107
filean.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

700 g rybího filé
1 větší pórek
1 konzerva ananasu
1 konzerva loupaných rajčat
2-3 lžíce sojové omáčky
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
chilli papričky

 

Postup

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Z ananasu v konzervě odcedíme šťávu a dáme ji stranou. Máme-li kolečka ananasu, nakrájíme je na kostičky. Rajčata z konzervy rozkrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme vidličkou. Rozmražené filé osušíme, osolíme a opepříme a pokrájíme ho na kostky. Chilli papričky nakrájíme nadrobno nebo použijeme sušené chilli papričky. Na pánvi rozpálíme olej a z obou stran na něm opečeme kostky filé. Obracíme je velmi opatrně, aby se nerozpadly. Po opečení je vyjmeme z pánve, dáme stranou a udržujeme v teple. Na zbytku oleje opečeme ananas, zalijeme sojovou omáčkou, přidáme rajčata. Společně dusíme asi 3 minuty. Potom dosolíme, okořeníme pepřem a přidáme chilli papričky. Vložíme opečené filé a společně ještě chvíli na mírném ohni podusíme. Podáváme s chlebem nebo s bramborem.
Poznámka:
Je to lehké, méně kalorické jídlo. Správnou chuť dosáhneme použitím vhodného množství koření, použijeme ho spíše více než méně.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".