Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Žampiónový salát
(cas)
recept číslo: 1100
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g žampiónů
2 cibule
olej
citrónová šťáva
2 lžíce bílého vína
1 sterilovaná okurka
1 červená paprika
2 lžíce kukuřice (zmrazené, sterilované)
ocet
50 g šunky
mletý bílý pepř
sůl
 

Postup

Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na tenká kolečka. Obojí vložíme na rozehřátý olej, pokapeme citrónovou šťávou a krátce podusíme. Přilijeme víno, přidáme kyselou okurku nakrájenou na kostičky, papriku nakrájenou na nudličky, kukuřici a vše ještě velmi krátce (asi 1 minutu) podusíme. Salát okyselíme, osolíme, opepříme a necháme krátce v chladnu proležet. Před podáváním po posypeme jemně nakrájenou šunkou.
Poznámky:
Salát můžeme udělat nejen ze žampionů, ale i z hlívy ústřičné. Čerstvou papriku není nutné tepelně upravovat, lze ji použít i syrovou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".