Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bramborová buchta
(zza)
recept číslo: 1097
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

3 velké syrové brambory
asi 500 ml mléka
2-3 vejce
40 g kvasnic (1 kostka)
hrubá a polohrubá mouka
1 palička česneku
3 špekáčky
 

Postup

Tři velké syrové brambory postrouháme na jemno /tekutinu z brambor je pak dobré vylít/.
Zbylé brambory přelijeme vřelým mlékem/asi půl litru/. Přidáme 2 – 3 vejce, kvasnice/1kostku/, posolíme a rozmícháme. Dále přidáme napůl hrubou a polohrubou mouku tak, aby těsto zůstalo tekuté. Dáme ještě celou paličku/skládá se ze stroužků/ rozetřeného česneku a asi tři na jemno nakrájené špekáčky.
Do vymazaného pekáče /teflonový netřeba vymazávat/ těsto přelijeme a necháme hodinu kynout. Pak dáme do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů na 30 minut. Poté teplotu zvýšíme
na 200-220 stupňů na 10 minut.
Trouba se pak vypne a buchta se v troubě nechá asi přes půl hodiny „dojít“.

Pozn. : Špekáčky možno nahradit tím, co dům dal, tj. slaninou, uzeným masem, zbytky kabanosu a barevně zpestřit třeba červenou paprikou/nakládanou/.

DOBROU CHUŤ !!!

Názory čtenárů


dne 20.10.2009 17:35:29
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".