Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Punčový dort
(lka)
recept číslo: 109
dortpunc.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

12 vajec,
cukr moučka
polohrubá mouka
kakao
barvivo na potraviny
vinný punč
rybízová marmeláda
citrónová poleva

 

Postup

Ze šesti vajec upečeme klasický piškotový dortový korpus (na jedno vejce 30g mouky a 25 g cukru).
Z dalších šesti vajec ušleháme stejné piškotové těsto, které si rozdělíme na 3 části. Jednu necháme žlutou, druhou obarvíme kakaem na hnědo a třetí potravinářským barvivem na červeno. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech vedle sebe a necháme upéci - cca 15 minut. Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky asi 4x4 cm.Do vody dáme rozvařit asi 2 lžíce rybízové marmelády a po odstavení přidáme vinný punč. V tomto nálevu budeme namáčet barevné kostky. Upečený dortový korpus si rozkrojíme na tři části, spodní část potřeme marmeládou a vložíme zpět do dortové formy.Jednotlivé barevné kostky namáčíme v punčovém náálevu a rovnáme je na spodní díl korpusu po obvodu dortu - jednou barvou krajní kruh, další barvou střední kruh a nakonec poslední barvou prostředek. Poté můžeme vrstvu z kostek ještě trochu postříkat samotným punčem. Dále namažeme marmeládou druhou část korpusu a vložíme do formy a opět na povrchu namažeme armeládou. Tento postup opakujeme i na další vrstvu dortu ale obměníme barvy a opět pokropíme punčem.Třetí, vrchní, část dortu namažeme marmeládou a přiklopíme. Dort zatížíme a necháme v chladnu, po několika hodinách je vhodné dort otočit. Nakonec dort vyndáme z formy a polijeme citrónovou (ledovou) polevou. ?

Názory čtenárů

Punčový dort se nechá dělat 100 způsoby ...různé tvary a chutě a tak proč kritizovat když hlavně musí chutnat:o)))Já ho těd pekla poprvé a bylo ho málo byl úžasný:o)))
Marcelinkka dne 28.7.2012 20:51:35
Recept je úžasný a s dortem jsem sklidila pochvalu. Děkuji Renata
Horová dne 30.11.2008 15:24:13
Na fotce to vypadá opravdu dobře!! Punčové mám ráda, určitě vyzkouším:)
čtenář dne 24.8.2008 09:22:08
Kritizovat recepty je samozřejmě možné, ale mělo by to něco přinášet i ostatním. Takže co takhle přispět nějakým receptem nebo rozumným názorem k věci? Nebo se třeba zaměřit na jiný server s recepty!
Česká hospodyňka dne 14.5.2004
Ježíš, to je zhovadilost.
můrka dne 13.5.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".