Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Třená bábovka tety Hostinské*
(vde)
recept číslo: 1071
bahos.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g hrubé nebo polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
150 g másla
3 vejce
200 ml vlahého mléka
½ lžičky kypřícího prášku
1 vanilkový cukr
2 lžíce kandované pomerančové kůry
 

Postup

Změklé máslo nakrájíme na kousky, přidáme žloutky, 75 g cukru a vanilkový cukr a třeme, až je hmota hladká. Potom přilijeme vlahé mléko s trochou mouky. Do zbytku mouky rozmícháme kypřící prášek, přidáme k těstu a společně rozmícháme. Přidáme jemně nasekanou kandovanou pomerančovou kůru. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh a lehce přimícháme k těstu. Těsto vlijeme do tukem vytřené a moukou vysypané bábovkové formy, urovnáme a mírně zvedneme při vnějších okrajích. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů C.
Poznámka:
Bábovka je jemná, vláčná a pomerančová kůra jí dává zajímavou chuť.

Názory čtenárů

Pokud chápu dobře slovo "skecne", tak bych hledala problém v pečení. Většina bábovek se peče pomalu, při nižší teplotě. Když zjistíme, že se začíná na okrajích oddělovat malinko od formy, zapíchneme do ní špejli a vytáhneme. Když špejle zůstala suchá, můžeme pečení ukončit. Doporučuji ještě bábovku nechat chvíli ve formě, aby neměla takový šok. Potom otočit na mřížku, používám tu z mikrovlnky na grilováni. Pokud nevypadne, položit na celou plochu formy mokrou utěrku a čekat. Pokud byla forma dobře vytřená tukem a vysypaná moukou, tak za chvíli vypadne sama. Řeč je o klasické bábovkové formě, která se musí tukem vždy vytřít.
vde dne 28.6.2009 07:08:52
Jakákoli bábovka mi vždy hrozně skecne, nevíte, jak tomu zabránit? Děkuji
Zdenka dne 27.6.2009 16:53:06
včera jsem ji pekla, a je výborná. vláčná, vřele doporučuji.
Věra dne 31.1.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".