Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Báječný kapr k večeři*
(vde)
recept číslo: 1044
bakapr.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

½ většího kapra (4 porce)
sůl
4 lžíce hladké mouka
mletá paprika
olej na smažení
citron
 

Postup

Chceme-li, aby byla příprava rychlá, použijeme mraženou polovinu kapra. Je již očištěná a stačí si jen včas vzpomenout a nechat ji rozmrazit. Čerstvý kapr je sice ještě chutnější, ale ne každému a vždy dostupný a navíc je s ním mnohem více práce (vykuchat, odstranit ploutve, šupiny atd.). Rozmraženého kapra opláchneme pod studenou vodou, osušíme a prohlédneme, zda někde nezbyla šupina či kousek ploutve, ty odstraníme, kůži můžeme ponechat. Polovinu kapra rozdělíme na čtyři porce, každou porci pečlivě po všech stranách osolíme a sůl po porcích masa rozetřeme prsty. Na mělkém talíři smícháme hladkou mouku s jednou lžičkou sladké mleté papriky a porce ryby v této směsi obalíme. Opékáme je na pánvi na rozpáleném oleji. Podáváme s plátkem citronu a s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Doplníme listem hlávkového salátu a plátky jablek.
Poznámka:
Jinou variantou je obalení porcí kapra pouze hladkou moukou bez papriky.
Příprava celé večeře trvá zhruba půl hodiny. Je to večeře nejen rychlá, chutná, ale také zdravá.


Názory čtenárů

Tatínek této úpravě kapra říkal, že ho udělá po mlynářsku
Ajina dne 16.4.2010 16:37:25
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".