Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bavorské vdolečky
(vde)
recept číslo: 1036
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

60 g másla
2 vejce
200 ml mléka
500 g polohrubé mouky
šťáva s ½ citronu
60 g cukru
25 g droždí
sůl
 

Postup

Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, přidáme špetku soli, kávovou lžičku cukru a dvě hrsti mouky, zamícháme a necháme v teple vzejít kvásek. Do zbývající mouky přidáme cukr, citrónovou šťávu, vejce, kvásek a rozehřátý (ale už zchladlý) tuk. Těsto zpracováváme vařečkou tak dlouho, až se na něm začnou tvořit malé puchýřky – bublinky. Necháme ho na teplém místě kynout asi půl hodiny, potom ho znovu vařečkou promícháme a necháme kynout ještě 20 minut. Na pomoučeném vále z něj vyválíme silnější placku a vypichujeme z ní kolečka, která opět necháme pod utěrkou kynout dalších 15 minut. Zatím si rozpálíme tuk ve fritovacím hrnci na 180 stupňů. Do každého nakynutého kolečka vmáčkneme uprostřed důlek a vložíme ho do rozpáleného oleje ve fritovacím hrnci. Smažíme ho asi 2 minuty. Horké bavorské vdolečky zdobíme ušlehaným měkkým tvarohem a povidly nebo hotový vdoleček potřeme povidly a namočíme ho ve strouhaném tvarohu nebo ve strouhaném perníku.

Názory čtenárů

Já je nesmažím, ale peču v troubě, jsou rychle a nejsou tak mastné.
Bery dne 17.10.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".